Om zoneterapi

Om Fodzoneterapi og Ansigtszoneterapi – hvordan virker det?

Der var engang en gammel kineser, der sagde: ”vis mig dine fødder og jeg skal sige dig, hvad du fejler”. Det er kort sagt zoneterapiens filosofi, at alle ubalancer og sygdomme bl.a. er afspejlet i fødderne, fordi fødderne afspejler hele kroppen. Det samme gælder i ansigtet. Ved massage og tryk på meget præcise nerve reflekspunkter sendes besked til de organer eller steder i kroppen som har brug for afbalancering, samtidig øges blodcirkulationen, meridianernes energi styrkes, og affaldsstoffer udrenses. Samtidig styrkes også immunforsvaret, kroppens kirtelfunktion, lymfesystemet og nervesystemet.

 

Sindets fysiologi

Når du er stresset eller hvis du har følelsesmæssigt ondt, er
det som om en alarm i kroppen går i gang. Stress responset udløses også selvom
der måske ikke er nogen reel trussel mod kroppen. Og de ting, der udløses som
følge af det rent fysiologisk, kan have en negativ indvirkning på kroppen. I vores hjerne findes nemlig et område, der kaldes det limbiske system, dybt derinde findes en samling cellekerner, som kaldes amygdala. Amygdala har en stor rolle at spille i forhold til lagringen af følelsesmæssige erindringer. Udsættes man fx for mange angstfyldte, stressende og smertefyldte ting, lagres de i amygdala og som et bæger, der flyder over, kan der ske det, at amygdala bliver så overfyldt, at den bliver over følsom og amygdalas fortolkning af efterfølgende begivenheder, bliver som følge af det farvet af følelserne af fx stress eller frygt. Zoneterapi hjælpe kroppen ud af stress responset igen, måske fordi du producerer “feel good” hormoner når du får zoneterapi. Når du modtager behandling med zoneterapi udløses der, ifølge videnskabelige beviser bla. hormonet oxytocin. Det er vores ”kramme hormon” eller
vores kærlighedshormon, om man vil. Oxytocin kan indirekte hæmme udskillelsen af
stresshormoner som ACTH. Oxytocin aktiverer desuden serotoninreceptorer, som hæmmer
amygdala og hæver humøret. Oxytocin stimulerer også stress hormoner som
endorfinerne, der mindsker smerte og giver opløftet stemning. Zoneterapi udført i ansigtet giver især gode resultater ved hormonelle og neurologiske lidelser, måske fordi det udføres så tæt på hjernen. Læs mere om videnskabelig forskning i sammenhængen mellem berøring/massage, psyke og stress reduktion her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16162447

Zoneterapi kan også bruges som forebyggende behandling, til afspænding og som supplement til evt. medicinsk eller kirurgisk behandling. Ved alvorlige lidelser kræves det, at lægelig behandling er igangsat, men jeg samarbejder gerne med lægens anvisninger, som først og fremmest bør følges.

Jeg anlægger en holistisk synsvinkel på mennesket. Det vil sige, at jeg i min behandling tager hensyn til hele mennesket og dets omgivelser  i min diagnose og behandling. Vi snakker om faktorer som livsstil, vitaminer/mineraler, kosttilskud, motion og den psykiske tilstand. Det sker ud fra en forudsætning om, at sundhed og sygdom er en helhed med mange forskellige aspekter i sig, som hverken kan eller bør adskilles.

 

Tibetansk zoneterapi

Tibetansk Nakke/ryg & Skalp zoneterapi er sammensat ud fra erfaringer opnået igennem mere end 30 års arbejde med forskellige mikrosystemer fra kulturer rundt om i verdenen. Behandlingsformen er særligt inspireret af tibetanerne og deres filosofi vedrørende diagnose, behandling og forståelse af sygdomme.

Tibetansk Nakke/ryg & Skalp zoneterapi har vist sig at give et godt energi boost og øge blodcirkulationen i hele kroppen, idet der især arbejdes med at cirkulere og harmonisere cerebrospinalvæsken i rygmarven. Behandlingen er også særdeles effektiv ved nakkespændinger samt muskel- og ledsmerter i hele kroppen, men anvendes også til mange andre symptomer som: Gigt, fantomsmerter, højt blodtryk, hovedpine, tyktarmskatar, mavesår, søvnløshed, demens, rehabilitering efter hjerneblødning, svimmelhed, ødem, angina pectoris og mange andre sygdomme/symptomer.

Tibetansk Nakke/ryg & Skalp zoneterapi er en metode, der giver mulighed for at arbejde med alle organrelaterede lidelser også i kombination med andre zoneterapimetoder. Ved at kombinere Tibetansk Nakke & Skalp zoneterapi med dele af den traditionelle ansigtzoneterapi er det tillige muligt at opnå gode resultater i forbindelse med tale-, skrive-, høre-, lugt- og synsproblemer

Metoden er særligt effektiv til at:

  • Give et energiboost
  • Lette smerter
  • Forbedre kredsløb
  • Lindre muskel- og knogleproblemer
  • Reducere ødemer
  • Mindske inflammation
  • Dæmpe stress

 

Jeg tilbyder behandlinger som alle tager udgangspunkt i hvad lige netop du har brug for og hver behandling skræddersyes til dine problemstillinger og din person. Fordi behandlingerne er holistiske dvs. helhedsorienterede vil der hver gang indgå en sundhedssamtale og en samtale om din psykiske tilstand her og nu. Alle behandlinger består af zoneterapi enten i ansigtet, ryggen eller fødderne.

Desuden kan vi hvis du har specielle behov eller ønsker aftale mere individuelt, hvad du har behov for, når vi behandler.