Ipe roxe er en potent sygdomshæmmer og meget meget mere

Hvis du ikke kender urten Ipe roxe også kaldet Pau d’Arco, så er den værd at lære bedre at kende. Den har mange sundhedsmæssige fordele og nærmest ingen bivirkninger. Den har bla. antiparasitiske, antimikrobielle, antivirale, antibakterielle, antisvampe og antiinflammatoriske egenskaber såvel som antioxidante, astringerende(sammentrækkende) og afførende virkninger. Traditionelt har Pau d’Arco været anvendt til behandling af sår, smerter, malaria og andre tropiske sygdomme. Men også sygdomme som colitis, åndedrætsinfektioner, feber og inflammation kan den hjælpe mod. Mange af dens fordele er relateret til dens blodrensende effekt og forbindelser, der hæmmer skadelige mikroorganismer. En af de naturlige ingredienser i Pau d’Arco er beta-lapachon, en potent katalysator for et molekyle kaldet NAD +. Ved at øge NAD + hjælper Pau d’Arco med at forbedre mitokondriel ATP-produktion – altså cellens energiproduktion. En anden stærk ingrediens i Pau d’Arco er quercetin, som er en naturlig antioxidant flavanol og antihistamin, der har vist sig at rense blodet og bekæmpe inflammation og virussygdomme.

Pau d’Arco er lavet af bark fra et stort stedsegrønt tropisk træ, der gror i regnskoven i Amazonas, Sydamerika og Latinamerika. Lokalbefolkningen bruger det som et antiparasitisk middel med mere. Det har som sagt også antimikrobielle, antivirale, antibakterielle, antifungale og antiinflammatoriske egenskaber såvel som antioxidante. De indfødte har brugt Pau d’Arco i mindst 1.500 år til alt fra behandling af sår, smerter og malaria og andre tropiske sygdomme. Mange af dens fordele hænger sammen med dens blodrensende evner og evnen til at hæmme skadelige mikroorganismer – herunder især svampe.

Quercetin er en god ingrediens i Pau d’Arco. Idet quercetin, er en antioxidant flavanol, der har vist sig at rense blodet og bekæmpe inflammation og virussygdomme. Det virker også som en naturlig antihistamin. Som kosttilskud kan quercetin anvendes til at forbedre kredsløbsdysfunktion, kronisk inflammation og høfeber. En række undersøgelser har også fremhævet quercetins evne til at forebygge og behandle både forkølelse og influenza. I en undersøgelse, der blev finansieret af U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), offentliggjort i 2008, blev dyr behandlet med quercetin påført en højpatogen H1N1 influenzavirus. Behandlingsgruppen der fik quercetin havde signifikant lavere sygelighed og dødelighed end placebogruppen. Quercetins stærke antivirale virkninger er blevet tilskrevet tre hovedmekanismer: En hæmning af virusets evne til at inficere celler, en hæmning af replikation af allerede inficerede celler, og reduktion af inficerede cellers modstand mod behandling med antiviral medicin.

Ipe roxe/ Pau D’Arco er med andre ord en all round helse booster, og du kan vælge at indtage den som enten: Tinktur, pulver i kapsel eller som te. Køb en der indeholder den indvendige del af barken: Tabebuia impetiginosa, det er den mest potente del af planten.

Bivirkninger er kun set ved overdosis – og der kan optræde kvalme og andre gener fra fordøjelseskanalen. Er dog ikke til børn, gravide og må ikke tages med blodfortyndende medicin. Spørg altid lægen om du må tage det, hvis du tager medicin.

Kilde :https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/04/02/pau-d-arco-benefits.aspx?utm_source=wnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20180412Z2&et_cid=DM199041&et_rid=272701184

Af Marie Louise Theill, Vitalzone.dk